Etxeko mazapanak

Erredakzioa 2023ko urr. 4a, 09:00

ETXEKO MAZAPANAK

 
OSAGAIAK:
  • almendra gordin xehetua, 250 gramo
  • glas azukrea, 250 gramo
  • arrautza zuringo bat
  • arrautza gorringo bat
  • almibarra: ura eta azukrea
NOLA EGIN:

Aurrena, almendra eta azukrea ondo nahastu. Arrautza zuringoa aurreko nahasketari gehitu, eta ondo nahastu. Ondoren, nahi ditugun formako figuratxoak egin. Gero, pintzel baten laguntzarekin irabiatutako arrautza gorringoaz banan-banan margotu. Ondo berotutako labean sartu 2-3 minutuz. Ur pittin bat eta azukrea irakiten jarrita, almibarra egin. Bukatzeko, mazapan bakoitza almibarrarekin busti distira emateko.

Gukak zu bezalako irakurleen babesa behar du tokiko informazioa euskaraz eta modu profesionalean lantzen jarraitzeko.


Izan Gukakide