Mendizaliek jatetxeak eta Masta tabernak Gastronomika Talent sari bana eskuratu dute

Julene Frantzesena 2025ko uzt. 17a, 09:25

Mendizaliek jatetxeko ordezkariak atzo, saria jaso zutenean. (SSG)

Jatetxe jasangarriaren saria jaso du Azpeitiko Mendizaliek jatetxeak, eta produktuaren trataeraren saria, berriz, Zarauzko Mastak. Atzo egin zuten sari banaketa ekitaldia Donostiako Maria Cristina hotelean.

Gipuzkoako gastronomian aritzen diren belaunaldi berriak saritzea helburu duten Gastronomika Talent sariak banatu zituzten atzo, Donostiako Maria Cristina hotelean. Eskualdeko bi establezimenduk jaso dute saria: Azpeitiko Mendizaliek jatetxeak eta Zarauzko Masta tabernak.

Hain zuzen ere, jatetxe jasangarriaren saria jaso zuten atzo Mendizaliek jatetxeko Nahia Plazaolak eta Julen Berrondok, eta produktuaren trataeraren saria, berriz, Masta tabernako Javier Otxoak, Garikoitz Arruabarrenak eta Judit Ayagok.

Beste sari batzuetarako hautagaien artean baziren eskualdeko sukaldariak eta jatetxeak: Jokin Larrañaga Donostiako Astelena 1997 jatetxeko sukaldari azkoitiarra; Zumaiako Muina tabernako Rocio Maeso, Ander Rodriguez, Amaia Rodriguez eta Mikel Toledo; eta Getariako Elkano jatetxeko Koldo Manterola.

Gastronomika Talent sarietako aurtengo epaimahaia Elena Arzak, Martin Berasategi eta David de Jorge sukaldariek osatu dute, Mikel Ubarretxena Gipuzkoako Ostalaritzako presidentearekin, Basque Culinary Centerreko zuzendaritza kide Idoia Callejarekin nahiz Guille Viglione gastronomoarekin batera.

Gukak zu bezalako irakurleen babesa behar du tokiko informazioa euskaraz eta modu profesionalean lantzen jarraitzeko.


Izan Gukakide